Våra tjänster


Bokföring

Allt inom löpande bokföring med avstämningar. Budgetering, kundreskontra med fakturering, leverantörsreskontra med betalning, samt balans och resultatrapporter. Rapporter sänd direkt via e-post.
En del företag vill ha en helhetslösning, andra bara enstaka tjänster, såsom löpande bokföring. Oavsett behovet så får du ett stöd anpassat efter dina krav.

Bolagsbildning

Vill ni/du starta eget? Att starta eget är ofta ett stort steg, och det finns mycket nytt man snabbt måste lära sig. Och helst ska det inte kosta för mycket att komma igång!
Vi hjälper er med allt det praktiska som rör din bolagsbildning. Vi har erfarenhet från många olika branscher, och kan ge er råd i uppstarten, vidare får ni hjälp med att starta ett bolag oavsett form, samt preliminärdeklaration för att erhålla F-skattsedel.
Ni avgör hur mycket hjälp just ni behöver. Inga dyra paketpriser, utan köp bara den tjänst just ni behöver.

Kontrolluppgifter

Om man har anställda ska kontrolluppgifter lämnas in en gång om året. Likaså om man har haft utdelning till aktieägare ska kontrolluppgift lämnas in till Skatteverket. Vi hjälper er med det!

Löner

Att ha anställda kräver idag en hel del kunskap om avtal och lagar, förutom det faktum att man ska betala ut lön. Med anställda dyker det ofta upp frågor man inte stött på tidigare, eller vet hur man ska lösa på bästa sätt. Det kan vid dessa tillfällen var bra att ha någon att diskutera med. Vi ger dig råd med utgångspunkt ifrån gällande avtal och lagar.
Vi erbjuder löpande uträkning av lön, utskick av lönespecifikation, betalning av löner och hjälp med intyg av olika slag.
Målet är att du och dina anställda ska få en korrekt löneredovisning!

Månadsbokslut

Det är inte alltid lätt att förstå en Balansrapport eller en Resultatrapport. Som företagare vill man ju ha klara svar på hur det går. Utifrån rapporterna anpassar vi Månadsrapporten manuellt till dig så att allt framgår klart och tydligt!

Rådgivning

När man driver företag så är det många frågor som man stöter på och ibland vet man svaret, ibland anar man det och ibland har man ingen aning! Att då kunna ringa någon som känner till omständigheterna kring ens företag och få bolla idéer kan vara mycket värt.
Eftersom vi har erfarenhet från många olika situationer o branscher så har vi förmågan att lyssna och ge förslag på lösningar i just ditt problem. Mycket möjligt har vi stött på liknade frågor tidigare och vet svaret.
Ämnena kan vara vitt skilda som t.ex. skatter, löner, försäkringar, Försäkringskassan, förfrågan från Skatteverket, personalfrågor och mycket mera.

Skattedeklarationer

Det är viktigt att det administrativa arbetet i ett företag flyter på. Och till det hör att Skattedeklarationer för moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt sköts korrekt. Att ta professionell hjälp med detta underlättar mycket och vi hjälper gärna till.

Årsredovisning

När det är dags att summera året hjälper vi till med avstämning, bokslutsdispositioner och avskrivningar i årsbokslutet.
Baserat på årsbokslut sammanställer vi även årsredovisning med årsstämmoprotokoll. Efter genomgång och godkännande av dig sänds dokumenten till Bolagsverket. I det fall revisor används av företaget överlämnas dokumenten till bolagets revisor för genomgång och påskrift.
Företagets inkomstdeklaration sammanställs och sänds till skattemyndigheten efter påskrift av den som har teckningsrätt för företaget.
Arkivering av bokslut och årsredovisning sker efter överenskommelse.

info(a)ekonomikollab.se Ekonomikoll 100 AB 070-215 83 48